Az IMPALA és a Julie’s Bicycle közös projektben indítanak karbon kalkulátort

Az IMPALA a Julie’s Bicycle-lel közös projektben fejlesztett karbon kalkulátort a független kiadói szektornak. A kalkulátor segítségével mérhető a szektor ökológiai lábnyoma és könnyebben megtalálhatóak lesznek a problémás területek.

 

A nyár folyamán az IMPALA tagjai Európa-szerte közös munkacsoportban dolgoztak a projekten, melynek a finanszírozása is közös. Természetesen a HAIL – Magyar Független Lemezkiadók Egyesülete is hozzájárult a fejlesztéshez olyan más kiadók és szervezetek mellett, mint a !K7 Music Group, Altafonte, Because Music, Beggars Group, Cherry Red Records, City Slang, Domino Recording Company, Edel, Encoding Management Service – EMS, Epitaph Records, Everlasting Records, FONO, FUGA, Hot Action Records, Irascible Music, Las Vegas Records, Lusitanian Music Publishing, Mouthwatering Records, N.E.W.S. Records, Ninja Tune, Partisan Records, [PIAS], Playground Music Scandinavia, PMI, Roton Music, Secretly Group, TAMBOURHINOCEROS, Two Gentlemen, Warp Records, Zebralution.

 

A Julie’s Bicycle egy úttörő nonprofit kezdeményezés, melynek célja, hogy elmozdítsa a művészeti és kulturális szférát egy fenntarthatóbb irányba, hogy elkerülhető legyen a globális felmelegedés okozta környezeti katasztrófa. 2007-es indulásuk óta több, mint 2000 zenei és kulturális szervezettel dolgoztak már közösen nemzetközi szinten e cél elérése érdekében. Róluk itt olvashattok bővebben.

 

A teljes IMPALA közleményt itt olvashatjátok! A karbonkalkulátor további híreivel is jelentkezünk még!